Тиждень " В пошуках Безпечного Інтернету"

Безпечний Інтернет 2017

У незвичайний спосіб вирішили учні Темирівської ЗОШ відзначити День Безпечного Інтернету. З 06.02.2017 по 10.02.2017р. в школі тривав проект «В пошуках БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ». Учасниками проекту стали учні 2 - 11 класів, а також вчителі. Керівниками проекту виступили вчитель інформатики Алєксєнцева Л.М. та вчитель початкових класів Ібієва А.І.. На протязі п’яти днів учні школи поринули в небезпечну віртуальну подорож.
Під час проекту учні за прикметами шукали злочинця. Визначивши його, проводили досудове розслідування , щоб дослідити чи « Інтернет – це злочинець? Чи порадник?»
На протязі досудового розслідування учні проводили опитування і робили його аналіз , збирали підписи на підтримку Інтернету, направляли запити на інформацію:
  • до провідного спеціаліста з питання інформатизації Гуляйпільського методичного кабінету Бодні І.В.:
1.Як вирішується питання, на рівні району, безпечної роботи учнів в Інтернеті під час занять в кабінеті інформатики ?
2. Чи дозволяється встановлювати на території школи точки доступу Wi-Fi?
3. Що ви можете порадити для убезпечення учнів під час роботи в Інтернеті, під час перерв, оскільки багато школярів мають мобільні телефони і легко можуть туди заходити ?
( форма відповіді: письмова – електронною поштою)
  • до вчителя правознавства Говіної Н.С.:
1.Чи передбачено програмою і чи вивчається учнями на уроках правознавства, як правильно оформити заяву до поліції чи в прокуратуру?
2. Якщо так, то в яких класах це вивчається?
3. Чи отримана інформація на уроках правознавства дає можливість учням захистити свої права?
( форма відповіді: відеозвернення)
  • до директора школи Морозова М.О.:
1.Чи планується оновлення комп’ютерної техніки в школі?
2.Чи розглядається питання встановлення в школі точки доступу Wi-Fi?
( форма відповіді: усна)
На протязі розслідування учні створювали різноманітні публікації, презентації, проводили акції протесту, флешмоб, писали диктанти, малювали, переглядали фільми, створювали блоги та багато інш. ( Згіідно з планом проведення тижня )
Кульмінацією тижня стало проведення судового засідання
« Звинувачується – ІНТЕРНЕТ! » . Захід був проведений у формі рольової гри , де учні визначали «Чи винен Інтернет ? Чи Ні ?»
Під час проведення засідання свідками виступали: вчитель інформатики Алєксєнцева Л.М., користувач Інтернету , який привів з собою небезпечних злочинців - вірусів , спеціаліст з ІР - технологій, геймери, лікар,заступник директора з навчально – виховної роботи Гринь Г.Ф., хакер, голова батьківського комітету. З гумором пройшов виступ ( сценка) діда - Антона Петровича Бездиханного і баби - Мотрі .
Захід пройшов весело, повчально і з гумором.
Вирок суду: « Інтернет не винен !»
Закінчився захід декламуванням вірша « Упал на улице прохожий…» , який закликав усіх учнів в час компютерних технологій не бути байдужими.
На завершення проекту учасники отримали нагороди і відзнаки.
Кiлькiсть переглядiв: 36

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.